Du er her

Musikkonsulenten inspirerer

Som sang-forkynder og inspirator er LM's musikkonsulent med til at pege på det værdifulde i at synge i LM's forsamlinger og give nye input til forsamlingen og til musikerne. 

”Jeg oplever, at der er mange, der er rigtig glade for at få evangeliet åbnet op igennem sange."

Ordene er musikkonsulent Christian Engmarks. Han har netop været på besøg i fire af Luthersk Missions forsamlinger i Spjald, Randers, Herning og Bramming.

En af hans opgaver er at inspirere til kristenlivet i LM gennem musik.

 

Det gjorde han blandt andet i RandersKirken og i LM Kirken i Herning, der havde inviteret deres naboer fra LM i Tarm med til et inspirationsmøde for dem, der er beskæftiget med musik i de to forsamlinger.

”Det handlede om, hvad Bibelen siger om lovsang og lovsangsledelse,” fortæller musikkonsulenten. På mødet delte han også ud af sin egen erfaring som musiker og lovsangsleder og gav praktiske råd.

 

Forkyndelse gennem nye og kendte sange

I LM-forsamlingerne i Spjald og Bramming og også i RandersKirken gav han inspiration til hele forsamlingen. Det er den slags møder, Christian Engmark oftest holder, forklarer han.

Indholdet i møderne består dels af sange, som forsamlingen kender, men Christian Engmark har også en række nye sange med – oftest fra sangbøgerne Sange og Salmer eller Fællessang,

”Forkyndelsen ligger i sangene, og det der bliver knyttet til,” fortæller han og tilføjer, at han også ofte har en lang andagt, hvor han peger på Jesus som kilden til lovprisning.

 

Peger på det dybe i sangene

”Musikken er et værktøj, der med sit følelsessprog formidler indholdet i sangene,” fortæller han. Han spiller selv klaver til sangene til disse møder og leder forsamlingen i sang.

Men han knytter også nogle ord til sangene og binder dem sammen med vers fra Bibelen for at skabe en rød tråd i mødet. Han understreger dog, at han ikke er prædikant, men snarere ser sig selv som sang-forkynder.

”Ofte peger jeg egentlig bare på, hvad det værdifulde og dybe er i sangen, og at vi har mange gode og værdifulde sange.”

 

Artikel af Nicklas Lautrup Meiner fra dlm.dk. 5.december 2016. Link