Du er her

Turné med Sange Og Salmer en succés

I dagene omkring Kristi Himmelfarts-dag samledes kristne på tværs af foreningerne for at synge sammen og lære nye sange. Sammen med 10 sangere og musikere, ledte præst og musiker Anders Grinderslev fra Odense de forsamlede i sang. Med et væld af forskellige instrumenter: guitar, kontrabas, ukulele, banjo, violin, klokkespil, trompet, saxofon og trommer, skabtes et hyggeligt samvær, hvor der blev sunget igennem på både nye og gamle sange. Alle sangene kom fra sangbogen Sange og Salmer, der udkom i 2013. Der var både sange af de velkendte salmedigtere Brorson, Kingo og Grundtvig og af nulevende tekstforfattere. Musikstilen spændte fra bossa nova og calypso til svensk og irsk/skotsk folkemusik. Der var både gamle melodier i nye arrangementer og musik af nulevende komponister. 

'”Sangbogen har et godt navn: Sange og Salmer. Især forkortelsen SOS, der også kan betyde Save Our Souls (Frels vores sjæle),” sagde Anders Grinderslev. ”Jeg tror, at de gamle danske salmedigtere ville glæde sig over, at nogle af deres sange har fået nye melodier. Også selv om det måske er fjernt fra musikstilen på deres tid. Det har nemlig gjort, at i hvert fald jeg får taget nogle af deres tekster frem – og teksterne skal i centrum.”

"Jeg glæder mig over, at IM og LM sammen kan arrangere sådanne aftener med sange fra vores fælles sangbog," udtaler Christian Engmark, som var med som turleder. "Jeg synes det var en succes og glæder mig over opbakningen fra IM, LM og ELM i de 3 koncert-byer Hillerød, København og Rønne."