Rettigheder til at fremføre sange ved koncerter

 

Gudstjenester, møder o.l.

Gudstjenester, kristelige møder og andre kirkelige handlinger er fritaget for det sædvanlige krav om betaling til Koda (komponisternes rettighedsforening) ved fremførelse af musikværker.

Dog skal man indberette til Koda, hvis man afholder såkaldte musikgudstjenester, altså særlige events med koncertlignende præg, hvor der evt. optrædes med pop-/rock-/gospelsange.

Kirkelige lejre og konferencer

Hvis der er tale om fællessang ved møder, er arrangøren, på samme måde som ved gudstjenester, fritaget for at indberette til Koda.

Koncerter

Er din menighed/kirke arrangør ved en offentlig tilgængelig koncert, er I forpligtet på at indberette koncerten og betale en mindre afgift (typisk omkring 500 kr.), som kommer den udøvende kunstner til gode.

Internettet

Hvis din menighed ønsker at lægge lydfiler af lovsange eller lignende tilgængeligt på nettet, skal der på forhånd laves en aftale med Koda. F.eks. kan en aftale indeholde tilladelse til at have mindre end 10 min. musik liggende på sin hjemmeside eller max. 2000 besøgende på 3 måneder.

Har jeres musikere eller sangere selv skrevet sangene, kan de som rettighedshavere lave en særlig aftale med menigheden om brugen af deres sange.  

Læs mere om Kodas regler:

Koda (forkortelse for Komponistrettigheder i Danmark)

Har du specifikke spørgsmål er du velkommen til at kontakte musikkonsulent Christian Engmark.

Menu