Musikskoletilbud gør det nemt at gå til klaver

Luthersk Missions (LMs) musikskole i Nordsjælland tilbyder individuel musikundervisning på de 2 nordsjællandske friskoler Johannesskolen og Alme Skole. Undervisningen foregår i skolernes lokaler og tilpasses den enkelte elevs skema, SFO-tid og øvrige fritidsaktiviteter.

Leder af musikskolen og underviser, Christian Engmark, fortæller:

”| en tid, hvor klaver i hjemmet er blevet sjældnere, og børn drages af utroligt mange forskellige fritidstilbud, ønsker LM’s Musikskole at give de nordsjællandske elever en nem adgang til instrumentundervisning, for på den måde at give mulighed for at udforske og fordybe sig i musikken. At lære at spille et instrument er mere end blot en færdighed; det er en måde at udtrykke sig på, udvikle en forståelse for musik og lyd, og ikke mindst en måde at skabe forbindelse til andre gennem musikken”.

Billede fra undervisningen
Billede fra undervisningen

Tålmodighed, disciplin og vedholdenhed

Christian, der er uddannet musiklærer, har tidligere været efterskolelærer og musikkonsulent og har stor musiker-erfaring fra flere forskellige bands. ”Da jeg selv var ni år gammel, begyndte jeg til klaver, og musik har lige siden været min store passion. Det er fantastisk at have redskaber til at ”tale” det musikalske sprog. Både til glæde for sig selv og andre”, udtaler han.

”Her i foråret 2023 har jeg 26 elever, og det er fantastisk at tænke på det musikalske fundament jeg kan være med til at bygge for disse børn og unge. Når de lærer at mestre et musikinstrument, lærer de vigtige færdigheder som tålmodighed, disciplin og vedholdenhed, som er gode kvaliteter i et samfund, der til tider går meget stærkt. Derudover er vores ønske at være med til at udvikle kvalificerede musikere til kristne menigheder. Derfor tager jeg også gerne fat i at lære dem at spille lovsange, hvis de selv ønsker det”, siger Christian.

Fedt at kunne spille til lovsange

”Jeg bliver altid glad af at spille klaver, og så er det bare fedt at man kan spille til arrangementer, til juleaften eller i kirken”. Sådan siger Smilla 6. klasse, der har gået til undervisning i halvandet år på LM’s Musikskole i Nordsjælland. ”Jeg synes det er fedt at kunne spille til lovsange og andre sange og gøre folk glade”, fortæller hun.

Bor du i Nordsjælland og ønsker at benytte dig af tilbuddet så skriv til Christian på ce@dlm.dk eller ring på 2730 4727.

Kontakt også gerne musikskolelederen hvis du vil have gode idéer til hvordan du selv kan starte undervisning op i dit lokalområde, eller ønsker at være underviser i LM’s musikskole i Nordsjælland.

ce@dlm.dk2730 4727
Pressebillede af Christian Engmark