Artikel fra Tro & Mission 06 2020 af Karin Ravnborg

Bandet, som består af tidligere LMH-elever, kalder sig Hjemvendt og spiller med egne ord lovsange med melankolsk eftertanke og lækre beats

LM Musik har for nylig skrevet kontrakt med et ungt, dansk lovsangsband, som skal udgive deres første album. Det bliver en såkaldt EP, en slags maxi-single, som indeholder en håndfuld musiknumre.

Det sker, efter at musikkonsulent Christian Engmark i efteråret efterlyste nye sangere og musikere, der har brug for hjælp og støtte til at komme i gang med at indspille musik til udgivelse gennem LM Musik.

Bandet hedder Hjemvendt og består af seks unge LM’ere. Fem af bandets seks medlemmer gik sammen på LMH i foråret 2018. Det var dog først i slutningen af opholdet, de begyndte at spille lovsang sammen i forbindelse med, at de blev spurgt om at være lovsangsband på Virksund Ung Uge. Siden har de også to år i træk ledet lovsangen på den årlige missionskonference Mission på LMH.

I efteråret reagerede de på LM Musiks forespørgsel efter bands til nye musikudgivelser.

En drøm, der er gået i opfyldelse

”Som musiker drømmer man altid om at udgive sin egen musik, og derfor er det helt sikkert en drøm, der er gået i opfyldelse for mange af os ved muligheden for at kunne indspille denne debut-EP,” siger bandets bassist, Jonathan Kaas Nielsen, som samtidig er nyt medlem af LM’s musikbestyrelse.

Bandet spiller en del fortolkninger især fra sangbogen Sange og Salmer (SOS). Stilen er en god blanding af mange forskellige stilarter, men kan nok bedst betegnes som ”melankolsk funk”.

”Det lyder måske som en interessant kombination for mange, men jeg kan ikke finde på en bedre definition. Ved den melankolske stil prøver vi at ramme en forundring og eftertænksomhed, mens vi ved funk-genren nyder at sammensætte det med lækre beats.”

På den måde, fortæller det unge bandmedlem, er det med til at give de gamle salmer et nyt og frisk pust.

”Vi har en forkærlighed for de tekster, som beskriver evangeliets budskab knivskarpt. Desuden har vi et ønske om, at unge kristne må få øjnene op for den rigdom, det er at synge disse sange, som kristne har sunget i flere århundreder. Vi har sådan brug for sange, der giver en god åndelig føde, og ikke bare sange, der har en god melodi,” siger han.

Bor langt fra hinanden i hverdagen

Bandets navn ”Hjemvendt” har en dobbelt betydning, fortæller Jonathan Kaas Nielsen.
”Som kristne er vi allerede vendt hjem i kraft af vores frelse i Jesus Kristus. Samtidig ønsker vi at leve vores liv vendt mod det hjem, hvor vi engang skal leve sammen med vores himmelske far til evig tid. Som Guds børn lever vi dagligt midt i denne spænding – på den ene side trygge i Guds favn og på den anden side i en længsel efter det, som engang skal komme.”

Er begyndt at skrive egne lovsange

Bandets medlemmer bor for tiden meget spredt i henholdsvis Norge, Aarhus og København, så det er ikke så tit, de kan mødes og øve. Efter de skrev kontrakt om udgivelse, blev de udvalgt som et af de bands, der skulle lede lovsangen på LM’s Landsmøde, som var planlagt til maj i år – en opgave, som de var meget glade og beærede over at få.

Nu, hvor landsmødet er udsat, vil de unge lovsangere bruge tid på at forberede deres kommende indspilning. 

”Vi tager det som en fed oplevelse, men samtidig er vi meget bevidste om, at det ikke er os og vores musik, der skal ophøjes. Det er Gud alene, vi ønsker at give ære og tilbede ved denne udgivelse og ved vores lovsangsarbejde,” siger Jonathan Kaas Nielsen.

I løbet af det sidste år er bandet begyndt at skrive egne lovsange, som de håber kan blive til gavn og opbyggelse for mange.

”På vores debut-EP kommer vi ud med to af vores egne lovsange, og for fremtiden håber vi på at kunne udgive flere. Vi vil gerne præge lovsangen og skabe en lovsangsglæde i LM, men vi ønsker også at være til inspiration for andre, som gerne vil spille musik,” siger han.

____________________________________________________

Bandet Hjemvendt består af:

Daniel Due Pedersen, 24, sanger og akustisk guitarist

Ottilie Haahr Kristensen, 21, sanger

Mathias Rahbek, 23, el-guitarist

David Lautrup Skarsholm, 23, pianist og sangskriver

Michael Haahr, 24, trommeslager

Jonathan Kaas Nielsen, 24, bassist