Den 28-årige bassist Benjamin Møller Kirketerp har nu realiseret sin mangeårige drøm om et orkester, der fortolker salmer. Han har sammensat et band bestående af musikere, med hvem han har et mangeårigt samarbejde. Om baggrunden for at sammensætte dette band og fortolke salmer udtaler Benjamin:

“Rent musikalsk findes der i mange salmer en utrolig stor substans. Salmerne er på én gang fællessange, der kan synges af alle og samtidigt musikalske genistreger. Melodiernes forløb og sammenhængen mellem melodi og akkorder er et kunststykke i sig selv og et studie værdigt. Når det musikalske indhold så tilsættes en dygtig forfatters lyrik, opstår noget helt unikt. En synergi mellem ord og toner, der kan røre og sætte spor dybt i mennesker. Det stærke budskab der ligger til grund for salmerne, er den sidste ingrediens, der fuldender. Denne stærke treenighed har stadig relevans på tværs af aldersgrupper og kirkelige retninger. En salme fra det 16. århundrede er ikke visnet bort. Dette ønsker vi at vise og viderebringe ved at bibeholde essensen af salmerne, og derudfra skabe vores eget bud på en musikalsk indpakning.”

 

Tilsammen hedder de fem musikere A Hymn for Lily. På engelsk er ordet Lily både en betegnelse for en blomst og et navn. I Victoriatiden i England fik liljen som blomsterfamilie betydningen “majestæt”. Der findes mange farvevarianter, men den hvide lilje symboliserer uskyld, renhed, ro og ydmyghed. Navnet Lily er hentet direkte fra blomsten og betyder “ren”. Udover dette bliver liljer også brugt ved begravelser. Her symboliserer de, den uskyld der bliver genetableret i vores møde med døden igennem Kristus. Disse symbolikker ligger til grund for navnet “A Hymn for Lily”.

Senere på året udkommer deres debutplade og de glæder sig utrolig meget til at vise resultatet frem. Indtil da kan man få en forsmag på musikken ved at bruge følgende links:
Jeg er ej mer min egenhttps://www.youtube.com/watch?v=RYsHinCmdLk
Kirken den er et gammelt hushttps://www.youtube.com/watch?v=Ehg4tdZZEpk